Slamdichters 

Jee KastJee Kast

Jee Kast verknipt, verpakt, verwoordt het leven in slampoëzie. Met poëtische tekststukjes houdt hij een spiegel voor en draait hij alles binnenstebuiten. Rake observaties en/of ritmische uitspattingen. Met of zonder muziek. Een poëtische uitstap naar het kunstenaarschap van Van Gogh greep hij met beide handen aan. De Belg staat al sinds 2002 met Poëzie op de planken en won in 2009 DichtSlamRap, ging in 2014 ook weer met de publieksprijs aan de haal en stond meermaals in de finale van het Nederlands Kampioenschap Poetry Slam

Jee Kast is ook verandwoordelijk voor de illustraties op de bundel en op deze site

Meer over Jee Kast: Website Twitter Facebook 

Loren BrouwersLoren Brouwers

Loren Brouwers uit Den Bosch (1991) is dichter en slammer. Naar eigen zeggen is ze afwisselend op een energieblikje Redbull en een stille dromer. Een evenwicht is zeldzaam. Ze kijkt graag naar vreemde mensen die vreemde dingen doen. Loren stond op verschillende podia waaronder: Geen daden maar woorden festival, Onbederflijk Vers, U-slam en DichtSlamRap waar ze in 2014 de hoofdprijs in de wacht sleepte.

 

Meer over Loren Brouwers: Facebook 

Marco Martens © 2014 Joris Sedee

Marco Martens (1982) is een veelzijdig woordkunstenaar. In diverse projecten zoekt hij het midden tussen poëzie en muziek. Hij tourt door het land met de performance HARM – een mix van tekst, muziek en visuals – en in oktober 2015 verschijnt via Bastaard Platen zijn nieuwe cd ‘Ieder huis is uit vertrekken gebouwd’. Deze zomer is hij te zien op festivals als Mundial en De Parade.

Martens wortelt in de hiphop; tien jaar lang was hij frontman van Macronizm. Samen met o.a. Dennis Gaens maakte hij voor Wintertuin de literaire theatervoorstelling Lucy, die onder meer op Lowlands en GDMW te zien was. Martens’ gedichten verschenen in diverse bloemlezingen, waaronder Wij Dragen Rotterdam en DichtSlamRap.

 

Meer over Marco Martens: Website Twitter Facebook 

Zangeres

Iris PenningIris Penning

Iris Penning is onbevangen, heeft een natuurlijke charme en liedjes met een poëtische ondertoon. Liedjes die altijd oprecht en bezield klinken. Iris is een zangeres die het moet hebben van zelfgeschreven liedjes.

In 2014 werd ze tweede in de Grote Prijs van Nederland, en speelde ze in het voorprogramma van Spinvis en De Dijk. Luister naar hoe ze zich ontfermd heeft over Vincent van Gogh

 

Meer over Iris Penning: Website Twitter Facebook 

Kunstenares

Renée MiddelkoopRenee Middelkoop

Renée Middelkoop wordt op 26 april 1957 in Kampen geboren en groeit vanaf haar 4e jaar op in Breda.

Renée houdt zich vanaf haar jeugd met allerlei vormen van kunst bezig. Opgevoed met het verstand als hoofdmoot vertaalt ze haar onbewust weggestopte gevoel op creatieve wijze door verhalen te schrijven, te dichten, toneel te spelen, te tekenen, te ontwerpen en vanaf haar 8e jaar te fotograferen.

Vanaf 2009 wordt haar werk graag gezien in het buitenland. Dit door exposities in Denemarken, Zweden, Duitsland, België en India. Haar digitale en grafische werken hangen o.a. in Nederland, Oostenrijk, Duitsland, Engeland, België, Rusland en in India.

In 2013 stijgt haar bekendheid in eigen land door haar beeld van Beatrix “Princess in Red”. Dit werk hing o.a. in nationaal museum “Paleis het Loo” en op paleis Soestdijk en heeft in de media veel publiciteit gekregen. In 2015 wint ze een prijs vanwege het beste kunstwerk op de Biennale “Kunst aan de kade”.

 

Meer over Renée Middelkoop: Website Twitter Facebook 

Facebook
Facebook
YouTube
YouTube
Twitter
Visit Us